Recepten
Op internet is de WERELD aan recepten te vinden.
Bij lang niet alle recepten staan de calorieën erbij.
Er kunnen heel veel goede voedingsstoffen instaan,
maar uiteindelijk draait het bij fysieke doelen om
de calorieën.
Wil jij weten hoeveel energie er in een recept zit?
Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres!
Wil je hier helemaal niks van weten?
Negeer de hoeveelheden en geniet
gewoon lekker van de heerlijke recepten!
29-06-2017
Thaise groene curry
Ingrediënten: | Calorieën: |
50 gram surinaamse rijst | 177 |
25 gram ui | 9 |
5 gram knoflook | 7 |
100 gram courgette | 27 |
100 gram paprika | 26 |
100 gram aubergine | 25 |
100 gram tomaat | 20 |
100 gram champignons | 29 |
150 ml Bon coco kokosmelk klappermelk light | 86 |
30 gram Koh Thai Green Curry Paste | 17 |
3 gram kokosolie | 27 |
87 gram tofu, 60 gram vegetarische balletjes of 90 gr kip | 100 |
3 gram kokosolie | 27 |
Calorieën totaal: | 577 |
Bereiding:
Weeg de ingrediënten m.b.v. de keukenweegschaal. Doe de rijst in een pan met kokend water en kook de rijst op een zacht vuurtje voor 15 minuten. Snijd alle groenten. Maak 3 gram kokosolie warm in een wok, fruit de knoflook en ui en voeg alle groenten toe. Bak in een andere pan met 3 gram kokosolie de tofu, vega balletjes of kip. Voeg de kokosmelk en de koh thai green curry paste toe aan de groenten en roer goed door. Giet de rijst af in een vergiet. * optioneel: roer de rijst door de groenten. Serveer vega of kip ernaast.
31-05-2017
Couscous-salade nummer 2
Ingrediënten: | Calorieën: |
30 gram volkorencouscous | 104 |
kwart groentenbouillonblokje | 3 |
80 gram kikkererwten | 96 |
tomaten, 100 gram | 20 |
50 gram vegetarische balletjes (of kip) | 88 |
2 gram kokosolie | 18 |
kruiden naar keuze | 10 |
25 gram avocado | 50 |
1 ei | 75 |
Eventueel 2 eetlepels magere yoghurt | 4 |
Calorieën totaal: | 468 |
Bereiding:
Weeg alle ingrediënten. Kook het ei 6-7 minuten. Doe een kwart groentenbouillonblokje bij de 30 gram couscous. Kook water in de waterkoker. Zet de volkorencouscous net iets onder water, roer het bouillonblokje er doorheen en laat het water geheel opgenomen worden door de couscous. Snijd de vegetarische balletjes in stukjes en bak deze in 2 gram kokosolie. Snijd de tomaten, het gekookte ei en avocado in stukjes. Was de 80 gram kikkererwten. Roer alle ingrediënten door de couscous, voeg als laatste eventueel 2 eetlepels magere yoghurt toe.
23-05-2017
Broccolipuree met tempeh of kip en ei
Ingrediënten: | Calorieën: |
400 gram broccoli | 116 |
20 gram pesto | 90 |
100 gram tomaat | 30 |
120 gram tempeh of 150 gram kipfilet | 174 |
2 gram kokosolie | 18 |
1 gekookt ei | 75 |
kruiden naar keuze | 10 |
Calorieën totaal: | 513 |
Bereiding:
Weeg alle ingrediënten. Was de broccoli en kook het 12 minuten. Kook het ei 6 minuten en laat schrikken. Snijd ondertussen de tomaat in stukjes. Snijd de tempeh in plakken of de kipfilet in stukjes en bak in 2 gram kokosolie beide kanten goudbruin. Giet het water van de broccoli af en pureer de broccoli, voeg 20 gram pesto en kruiden naar keuze toe.
14-04-2017
Courgette-spaghetti met avocado-pesto
Ingrediënten: | Calorieën: |
300 gram courgette | 81 |
1 ei | 75 |
halve teen knoflook | 4 |
50 gram avocado | 100 |
halve limoen, 30 ml | 10 |
verse basilicumblaadjes, 5 gram | 2 |
100 gram snoeptomaatjes | 31 |
8 ml olijfolie | 70 |
zout en peper | 0 |
80 gram kipfilet of 60gr tempeh | 88 |
3 gram kokosolie | 27 |
Calorieën totaal: | 488 |
Bereiding:
Weeg alle ingrediënten m.b.v. de keukenweegschaal. Kook het ei 6 minuten en laat vervolgens schrikken. Mix de knoflook, avocado, basilicum, limoen en olijfolie in een keukenmachine, blender of met de staafmixer. Snijd de courgette in plakken en vervolgens in dunne spaghettisliertjes, met een kaasschaaf en een mesje of met een spirelli. Je kunt de courgette 2 minuten koken, rauw gebruiken of in een koekenpan bakken. Meng de courgettesliertjes en de pesto door elkaar. Halveer de snoeptomaatjes, snijd het ei in stukjes en verspreid deze over de pasta. Breng op smaak met een klein beetje zout en peper. Bereid de kip of tempeh in 3 gram kokosolie en eet naast of door de courgette-spaghetti.
05-04-2017
Kip met waldorfsalade en zoete couscous
Ingrediënten: | Calorieën: |
35 gram volkorencouscous | 121 |
20 gram rozijnen | 65 |
80 gram kipfilet | 88 |
1 theelepel kipkruiden | 5 |
4 gram kokosolie | 36 |
3 stengels bleekselderij | 32 |
1 kleine appel | 54 |
halve kleine sinaasappel | 24 |
100 ml magere yoghurt | 33 |
walnoten, 15 gram | 102 |
kruiden naar keuze | 10 |
Calorieën totaal: | 570 |
Bereiding:
Weeg alle ingrediënten. Doe de couscous in een pan en voeg al roerend 100ml water en de rozijnen toe. Laat het daarna met een deksel op de pan rustig 10 min. staan (zonder vuur, geen fornuis). Kruid de kipfilet met de kipkruiden. Verhit de wok met kokosolie. Bak de kipreepjes in circa 8 min. op laag vuur en haal ze vervolgens uit de wok. Snijd alle groenten. Meng de bleekselderij, appel, sinaasappel, walnoten en yoghurt en breng op smaak met kruiden naar keuze. Voeg de couscous bij de kip en eet dit met de waldorfsalade.
28-03-2017
Bananencake
Ingrediënten: | Calorieën: |
2,5 banaan, 290 gram | 249 |
1 theelepel bakpoeder, 4 gram | 15 |
60 gram walnoten | 405 |
50 gram volkoren speltmeel | 179 |
1 theelepel kaneel, 4 gram | 12 |
1 theelepel honing, 10 gram | 32 |
2 eieren | 150 |
Calorieën totaal: | 1042 |
8 plakken, calorieën per stuk: | 130 |
Bereiding:
Weeg alle ingrediënten. Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak 2 bananen en roer de 2 eieren er doorheen. Voeg vervolgens de 50 gram speltmeel, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel honing en 1 theelepel bakpoeder toe. Roer het goed door elkaar. Hak 40 gram walnoten in kleine stukjes en roer deze er ook doorheen. Doe bakpapier in een bakblik. Doe het mengsel erin. Snijd de halve banaan in kleine plakjes en de overige 20 gram walnoten in stukjes. Decoreer het mengsel met de plakjes banaan en stukjes walnoot. Doe de cake 35 minuten in de oven, even prikken tussendoor.
21-03-2017
Red Sweet Curry
Ingrediënten: | calorieën: |
100 gram zoete aardappel | 96 |
70 gram kikkererwten | 84 |
200 gram bloemkool | 48 |
100 gram courgette | 27 |
1 teentje knoflook, 6 gram | 8 |
1 theelepel gemberpoeder | 6 |
8 ml olijfolie | 70 |
1 theelepel currypasta, Koh thai green curry paste (of rode of gele) | 10 |
125 ml kokosmelk, light | 86 |
snufje zout | 0 |
50 gram ui | 14 |
7 gram koriander (optioneel) | 3 |
80 gram kipfilet | 88 |
3 gram kokosolie | 27 |
Calorieën totaal: | 567 |
Bereiding:
Weeg alle ingrediënten m.b.v. de keukenweegschaal. Kook de zoete aardappel, courgette en bloemkool in een laagje water met de deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar. Sauteer de knoflook, ui en gember in de olie met een beetje water in een andere pan. Zorg ervoor dat het niet aanbrandt. Mix de currypasta er doorheen en laat het geheel 1 minuut bakken, zodat het warm wordt. Bereid de kipfilet in 3 gram kokosolie. Giet het water van de aardappels, courgette en bloemkool af en mix dit met de knoflook, gember, olijfolie en currypasta uit de pan samen met de kokosmelk en het zout. Stamp het geheel door elkaar, maar zorg ervoor dat er nog wel wat 'bite' blijft. Doe als laatste de kikkererwten erbij en laat het geheel nog even nagaren. Optioneel: serveer met verse koriander.
14-03-2017
Volkorenpasta met gerookte zalm
Ingrediënten: | Calorieën: |
40 gram volkorenpasta | 141 |
halve limoen | 12 |
2 theelepels honing, 20 gram | 64 |
1 theelepel mosterd, 10 gram | 7 |
15 gram peterselie vers of potje | 5 |
75 gram gerookte zalm | 146 |
75 gram rucola | 17 |
100 gram, 1 kleine appel | 60 |
100 gram tomaat | 20 |
1 ei | 75 |
Calorieën totaal: | 547 |
Bereiding:
Weeg alle ingrediënten m.b.v. de keukenweegschaal. Snijd de appel, tomaat en de gerookte zalm in stukjes. Kook de pasta in 8 minuten gaar. Kook het ei 6-7 minuten. Meng de limoensap, honing, mosterd en peterselie in een kommetje. Giet de pasta af. Meng de gerookte zalm, rucola en appel door de pasta. Meng de dressing erdoor. Leg de tomaten en ei bovenop de salade.
07-03-2017
Pastinaaksoep
Ingrediënten: | Calorieën: |
500 gram pastinaak | 71 |
50 gram ui | 5 |
10 gram knoflook | 4 |
1 groentenbouillonblokje | 3 |
1 liter water | 0 |
kruiden naar keuze | 5 |
Calorieën totaal: | 88 |
Bereiding:
De ingrediënten zijn voor 4 kommen en de calorieën ernaast voor 1 kom soep.
Weeg alle ingrediënten. Snijd de ui en de knoflook in stukken. Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Doe alle ingrediënten in een pan en kook de soep 20 minuten. Voeg kruiden naar keuze toe. Pureer met een staafmixer, het wordt een dikke soep.
28-02-2017
Wrap-pizza
Ingrediënten: | Calorieën: |
1 kleine meergranenwrap van tortilla wraps of 1whole wheat tortilla | 125 |
tomatenpuree, 50 gram | 48 |
teentje knoflook, 5 gram |
7 |
Ui, 25 gram | 6 |
60 gram vegetarische balletjes of 90 gram kipfilet | 106 |
Olijfolie, 4 ml | 35 |
Courgette, 50 gram | 14 |
Paprika, 60 gram | 15 |
Geraspte 30+ kaas, 40 gram | 100 |
Calorieën totaal: | 456 |
Bereiding:
Weeg alle ingrediënten. Snijd alle groenten in stukjes. Bak de vegetarische balletjes of de kip in 4 ml olijfolie. Verwam de oven voor op 170 graden. Smeer de kleine meergranenwrap of de whole wheat tortilla in met 50 gram tomatenpuree. Verdeel de stukjes knoflook, ui,paprika, courgette, vegetarische balletjes of kip over de wrap. Doe de wrap zo'n 15 minuten in de oven.
21-02-2017
Super simpele groene soep
Ingrediënten voor 4 kommen: | Calorieën: |
ui, 50 gram | 13 |
courgette, 300 gram | 22 |
broccoli, 300 gram (of champignons) | 20 |
wortel, 100 gram | 9 |
1 groentenbouillonblokje, 12 gram | 7 |
1 liter water | 0 |
kruiden naar keuze | 10 |
Calorieën totaal: | 81 |
Bereiding:
De ingrediënten zijn voor 4 kommen en de calorieën ernaast voor 1 kom soep.
Weeg alle ingrediënten m.b.v. een keukenweegschaal. Was de groenten en snijd alle groenten in stukken. Doe alle ingrediënten in een pan en kook de soep 20 minuten. * Optioneel: pureer alles, het wordt een dikke soep. Eet de soep als lunch, tussendoortje of als voorafje. Bewaar de overige soep in de koelkast of in de vriezer.
14-02-2017
De ALLERLEKKERSTE couscous-salade
Ingrediënten: | Calorieën: |
45 gram volkorencouscous | 156 |
Kwart groentenbouillonblokje | 3 |
avocado, 30 gram | 60 |
10 ml verse citroensap | 3 |
tomaat, 100 gram | 20 |
2 AH verse dadels in stukjes, 46 gram | 80 |
rode paprika, 100 gram | 26 |
komkommer, 150 gram | 21 |
stengels bosui, 40 gram | 13 |
30 gram verse kaasblokjes light 22+ | 50 |
Calorieën totaal: | 432 |
Bereiding:
Weeg alle ingrediënten m.b.v. een keukenweegschaal. Doe een kwart groentenbouillonblokje bij de couscous. Kook water in de waterkoker. Zet de volkorencouscous net iets onder water, roer het bouillonblokje er doorheen en laat het water geheel opgenomen worden door de couscous. Snijd de avocado en doe er wat citroensap overheen. Snijd de tomaat, dadel, rode paprika, komkommer, bosui en apetina verse kaasblokjes in stukjes en roer alle ingrediënten door de couscous.